NOVOSTI

Na Skupštini Zajednice društava turističkih vodiča Hrvatske jednoglasno  je izabran novi zamjenik predsjednice , dr. sc. Vinko Bakija, ujedno i  predsjednik Udruge turističkih vodiča  Donat- Zadar. 
 
Od  2003. do 2005. godine radio je kao izvanredni predavač na Ekonomskom fakultetu u Splitu (predajući Sociologiju turizma), a od 2005. godine radi na Odjelu za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru, gdje predaje na  kolegijima: Uvod u turističku kulturu , Sociologija turizma, Slobodno vrijeme, Urbani turizam, Kulturni turizam i Francuski jezik. Autor je nekoliko znanstvenih i stručnih radova te sudionik  više međunarodnih znanstvenih skupova.
 
Vinko ima više od 20 godina iskustva u sektoru turizma (Club Méditerranée, turističke agencije, direktor turističke zajednice grada Supetra; predstavnik turoperatora u turističkom naselju; vlasnik turističke agencije; voditelj putovanja, vodič-predavač itd.). Aktivni je edukator  turističkih vodiča na Sveučilištu u Zadru, radi kao lokalni turistički vodič na engleskom, francuskom i talijanskom jeziku u Zadarskoj, Šibensko- kninskoj  i Splitsko- dalmatinskoj  županiji, kao i voditelj putovanja.
 
Autor  je i dviju kulturnih ruta Zadarske županije: „Zadar, grad, utvrda“, „Na ruti liburnskog, rimskog i hrvatskog 
nasljeđa“, projekt HERA-S-006, Tourism of Adriatic Heritage, 2016.
 
I to nije sve- nositelj Shodana / 1.Dan u  borilačkoj vještini Aikido i dragovoljni sudionik u Domovinskom ratu – borbeni sektor.
 
Čestitamo našem zamjeniku predsjednice Zajednice društava turističkih vodiča Hrvatske. 
 
Nema predaje - idemo dalje zajedno!

Supported by Croatian tourist board              Member of WFTGA 

ZAJEDNICA DRUŠTAVA


TURISTIČKIH VODIČA HRVATSKE

E mail : touristguides.croatia@gmail.com

Mobile: 098/ 198 88 48

AUTORI FOTOGRAFIJA